Vizita Ambasadoarei Norvegiei în România

Vizita Ambasadoarei  Norvegiei în România, Excelența Sa, Doamna Tove Bruvik Westberg la Universitatea de Vest din Timișoara

20 Februarie, 2015

 

Excelenta Sa doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadoarea Norvegiei in România, a efectuat o vizită la Timișoara, vineri, 20 februarie 2015.

Doamna ambasadoare a avut o întrevedere la sediul Universității de Vest din Timișoara cu domnul Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest și cu membrii echipei de implementare a proiectului ,,Cercetare calitativă privind integrarea profesională a categoriilor vulnerabile”, finanțat în cadrul Granturilor SEE și Norvegiene.

Aflată pentru prima dată la Universitatea de Vest din Timișoara, Excelența Sa s-a arătat interesată de activitatea de cercetare a echipei de implementare a activităților din cadrul proiectului E-QUAL.  În cadrul acestei vizite doamna Tove Bruvik Westberg a purtat discuții cu managerul de proiect Conf. univ. dr. Teodor-Mircea Alexiu care s-au axat pe parteneriatul încheiat între Departamentul de Asistență Socială din cadrul UVT și Universitatea Nordland din Bodø, Norvegia.

În cadrul discuțiilor, Rectorul UVT, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea a subliniat interesul Universității de Vest din Timișoara în stabilirea unor schimburi științifice la nivel academic cu universități din Norvegia precum și realizarea unor mobilități ale studenților și cadrelor didactice cu caracter bilateral.

Discuțiile cu membrii echipei de implementare a proiectului au vizat și aspecte administrative legate de mecanismul de finanțare a Granturilor SEE și Norvegiene, provocările la adresa celor doi parteneri precum și dinamizarea cooperării la nivel științific și cultural între România și Norvegia.

Ambasadoarea Tove Bruvik Westberg a apreciat activitatea echipei de implemetare a proiectului subliniind importanța unor parteneriate precum cel încheiat între Universitatea de Vest și Universitatea Nordland din Bodø, Norvegia.