Conferinta Bergamo 2016

 

Raport Participare Conferință

6th ETHNOGRAPHY AND QUALITATIVE RESEARCH CONFERENCE

Bergamo (Italy) – Iunie 8-11, 2016

 

 

Contextul delegației: Implementarea activităților din cadrul proiectului „E-QUAL  – Qualitative Research on Professional Integration of Vulnerable Categories”, contract no. 13SEE/ 30.06.2014.

Obiective specifice: delegația a acoperit două aspecte ale proiectului legate în special de WP4 și WP 7- cercetare și diseminarea rezultatelor.

 

Durata delegației și participanții:

La conferință au participat:

  • univ.dr. Mircea-Theodor Alexiu-manager de proiect
  • univ.dr. Andreea-Georgiana Bîrneanu-cercetător 3
  • Johans Sandvin Tveit-cercetător din echipa de cercetare norvegiană

 

Descrierea principalelor activități și rezultate realizate în urma participării la conferință:

Prima zi a delegației (marți 7 iunie 2016) a fost zi de călătorie. Echipa a călătorit din Timișoara la Bergamo, Italia cu avionul.

 

A doua zi a delegației (miercuri 8 iunie 2016) a fost dedicată pregătirilor pentru realizarea prezentărilor Power Point pentru Conferință).

 

A  treia și a patra a delegației (joi, 9 iunie și  vineri, 10 iunie 2016) au fost dedicate participării la sesiunile din cadrul celei de-a 6-a Conferință de Etnografie si Cercetare Calitativă și pe crearea de rețele cu alți cercetători participanți la conferință și discuții referitoare la temele conferinței. Au fost explorate idei de proiecte viitoare și /sau cercetări transnaționale comune.

A a cincea zi a delegației (sâmbătă 11 iunie 2016) a fost dedicate participării la a 6-a Conferință de Etnografie și Cercetare Calitativă și prezentării lucrării. Prezentarea lucrării cu titlul ,,Special or inclusive education in Romania? a fost ținută în ziua a cincea zi a conferinței în panelul 8: Etnografia Critică a Școlii, în prezența a unui număr mare de participanți și în contextul altor prezentări etnografice privind aspecte ale sistemului de învățământ din întreaga lume. Prezentarea a fost realizata în comun de prof. JOHANS TVEIT SANDVIN, de la Nord University Bodo, Norvegia, de conf. DR. TEODOR MIRCEA ALEXIU și de asist. dr. ANDREEA BÎRNEANU. Prezentarea a suscitat interes fiind urmata de întrebări și discuții animate privind rezultatele prezentate.

A șasea zi a delegației (Duminică, 11 iunie 2016)  a fost de călătorie. Echipa a călătorit de la Bergamo la Timișoara cu avionul.

 

 

 


Archives