Vizita echipei de cercetare din Norvegia la Universitatea de Vest din Timisoara

Vizita echipei de proiect din Norvegia în România,

la Universitatea de Vest din Timișoara

24 -28 Noiembrie, 2014

 

În cadrul vizitei partenerior norvegieni în România, au avut loc trei întâlniri de lucru și o vizită pe teren.

Prima întâlnire a avut ca scop analiza celor două rapoarte realizate în cadrul Activității 1. Discuțiile s-au concentrate pe formularea concluziilor și pregătirea a două articole în vederea publicării în reviste de specialitate. Participanți la această întâlnire au fost șase membrii ai echipei românești (Alexiu, Baciu, Bîrneanu, Dincă și Ungureanu) și trei membrii ai echipei norvegiene (Sandvin, Paulsen Breimo și Fyling). Au fost stabilite echipe de cercetare mixte au fost stabilite pentru redactarea articolelor.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, discuțiile s-au concentrat pe Activitățile 2 și 3 din cadrul proiectului. Designul de cercetare a fost clarificat și structurat în formă defititivă,contextual de derulare a viitoarelor interviuri fiind stabilit.

Ce-a de-a treia întâlnire din cadrul vizitei a fost o întâlnire de organizare aaspectelor administrative și de raportare, discuțiile fiind pe tema raportării anuale, care urmează a fi pregătită în perioada următoare.

Vizita de teren organizată a avut loc în ziua de 27 noiembrie 2014, cele două echipe deplasându-se în localitatea Checea, județul Timiș, unde se află o comunitate mare de persoane de etnie romă aflate în dificultate. Scopul vizitei a fost acela al oferirii unei imagini concrete problematicilor sociale cu care se confruntă persoanele de etnie romă, pentru o mai bună înțelegere a situației de către echipa din Norvegia.