Vizita echipei de cercetare din Romania la Universitatea Nordland din Norvegia

Vizita echipei de proiect din România în Norvegia,

 la Universitatea Nordland, Bodø

7 – 13 Septembrie, 2014

  • Luni, 8 Septembrie 2014:

Prima întânire a consorțiului organizată în cadrul proiectului

La această întâlnire au participat cinci membrii ai echipei din România (Alexiu, Baciu, Lazăr, Bîrneanu și Dincă) și trei membrii ai echipei din Norvegia (Sandvin, Paulsen Breimo și Fylling). Scopul întânirii a fost acela de a planifica implementarea activităților proiectului pentru următoarea perioadă de timp. Au fost stabilite termenele pentru fiecare sarcină asumată, căile de comunicare dintre parteneri și a avut loc împărțirea sarcinilor între aceștia.

 

  • Marți, 9 Septembrie 2014:

Conferința de lansare a proiectului în Norvegia

Conferința de lansare a proiectului în Norvegia a fost organizată la Universitatea Nordland. La conferință au participat membrii ai ambelor echipe și cadre didactice ale Universității Nordland. Managerul de proiect, domnul conferențiar Teodor Mircea Alexiu a realizat o prezentare a proiectului. De asemenea, domnul profesor Johans Sandvin au avut o intervenție în care a descris contextul în care proiectul a fost elaborat și va fi implementat. Participanții au adresat întrebări în ultima parte a conferinței.

 

 

  • Miercuri, 10 Septembrie 2014 – Vineri, 12 Septembrie 2014:

Training Etnografie Instituțională pentru echipa din România

Sesiunea de training  a fost susținută de către doi membrii ai echipei norvegiene (Sandvin și Paulsen Breimo), participanți fiind toți membrii echipei din România (Alexiu, Baciu, Lazăr, Bîrneanu, Dincă, Ungureanu și Zamfirescu).

Pe parcursul sesiunii, pe lângă aspectele teoretice prezentate, au avut loc discuții cu privire la designul de cercetare pentru Activitățile 3 și 4 din cadrul proiectului. În ultima zi de training a fost formulat un draft al metodologiei de cercetare pentru Activitatea 3, urmând ca forma finală a metodologiei să fie realizată în cadrul vizitei echipei din Norvegia în România.